Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ 21/3/2016

Μια μαγική βραδιά ήταν η χτεσινή στην Αποθήκη 186.
 Το Λύκειο Γαργαλιάνων και η χορωδία Πολύμνια παρουσίασαν μια βραδιά πλημμυρισμένη ποίηση, μουσική και τραγούδι.



 Η ιστορία της ποίησης ξεκίνησε από πολύ παλιά, από τον Όμηρο και κάνοντας μια μακριά διαδρομή στους αιώνες έφτασε στις μέρες μας. Κορνάρος, Σολωμός, Σεφέρης, Βάρναλης, Ελύτης, Γκάτσος κι άλλοι, κι άλλοι...

Η χορωδία Πολύμνια και οι μαγικές φωνές των παιδιών, μας ταξίδεψαν και μας συγκίνησαν.
Μας ψυχαγώγησαν με την αρχική έννοια του όρου: αυτήν της αγωγής της ψυχής με τη συμμετοχή στα ανώτερα έργα του ανθρώπινου πολιτισμού που μορφώνει  πνευματικά και αισθητικά και  εξευγενίζει.
Για την ποίηση γενικά μας μίλησε η Φιλόλογος κ. Λαμπρινή Δημάκη ενώ για τη μελοποιημένη ποίηση η Φιλόλογος κ. Ισιδώρα Καυκά.
Άξιος τιμονιέρης της χορωδίας μας ήταν όπως πάντα ο μαέστρος κ. Ιωάννης Μωρογιώργας ενώ ένα τραγούδι συνόδευσε ο μουσικός κ. Γιάννης Καλογερόπουλος.
Ο πρώην Δήμαρχός μας κ. Κόλλιας απήγγειλε ποίηση, δείχνοντάς μας μια αλλιώτικη εικόνα από αυτήν που τον είχαμε συνηθίσει.
Και τα παιδιά προλόγιζαν και σχολίαζαν το κάθε ποίημα ... τα παιδιά μας ...  που ήρθαν Πρωτάκια ... που έφυγαν πριν λίγα χρόνια από το δημοτικό σχολείο και τώρα τα θαυμάσαμε και τα χειροκροτήσαμε συγκινημένοι.
Ευχαριστούμε το Λύκειο Γαργαλιάνων, τους καθηγητές, τους μουσικούς, τη χορωδία και πιο πολύ τα παιδιά για τη μαγική βραδιά που μας χάρισαν.




Δεν υπάρχουν σχόλια: